Kunstnerprofil  //  Frank Wood

   Billeder, der roterer, kan være solgt.

Kunstnermenu

Frank Wood
Født 1951
 / 
i Danmark
 / 
Billedkunstner

Frank Wood startede sin karriere som sølvsmed med eget værksted og kom senere i mesterlære hos maleren Erwin Kuchta. Han har haft atelier og arbejdet med sine værker i bl.a. Indien og Cuba. Tilbage i Danmark oprettede han atelier i 2009, og har siden eksperimenteret med og udviklet sit eget specielle malehåndværk, der er baseret på den såkaldte "renæssance-teknik.

Denne teknik består bl.a. i at blande malingen til hvert værk fra bunden, der med ganske bestemte olier og pigmenter påføres lærredet i mange lag og i ganske bestemte intervaller. Denne langsommelige proces bevirker en temmelig lang tørretid - til gengæld holder værket nærmest uendeligt.

Frank Woods værker kan til tider virke lettere bizarre og provokerende - men de henvender sig på mange måder til en bizar tid, hvor gammelt tankegods enten er under forvandling eller afvikling.

Frank Wood har især beskæftiget sig med filosofi og naturvidenskab - hvilket afspejles i mange af værkernes indhold og titler.  Især de gamle grækeres syn  på, at den menneskelige organisme var altings målestok kan ses i hans værker - nemlig som en vedkommende markør - kroppen i billedet- der forbinder beskueren med værket.

Det er første gang at Frank Wood prøver kræfter med et galleri, og har valgt Midtjyllands Kunst Center.